RIGHT BEFORE THE RETURN OF COLOURS

För några veckor sedan spenderade jag en vecka i Gießen, det var påsk & så folktomt att vi bara var fem personer på stadens lilla spa (eller snarare generöst tilltagna bastubuffé) på påskafton. Hängde med F hela tiden & hade det så otroligt fint (att jag bloggar så sällan beror ju till stor del just på att jag långt ifrån alltid mår så bra. En orkar inte då bara). Jag blev t.ex. också plötsligt ett år äldre vilket var lite såhär:

finast4ever LD.jpg

Exemplarisk partner fixade exemplarisk pannkakshög.

& gav mig böcker jag verkligen ville ha. Läste ut den nedersta härom dagen -  älskar Chris Krauss djupt.

Försökte tatuera mig vilket tyvärr inte gick, men fick en Stranger things- tröja!! Fangirl 4ever.

Gull gull

Bakade så bra pizza & en enormt platt marängtårta & sedan kom det folk & jag tänkte på att det ändå är väldigt fint att ha vänner i massa olika städer. Som oftast orkade jag inte vara den störiga dokumenterande personen så ni får föreställa er mänsklig interaktion.

Fick även ett tarotkort som visade sig vara mycket precist, det handlade som ni ser om att vandra utan att veta sitt mål & lita på vägen etc etc. Drack bubbel & pratade till klockan tre & hade nästan ingen åldersångest, för övrigt typ den mest ångestbefriade födelsedagen på flera år - & det är ta mig tusan en bedrift i denna ungdomsfetischistiska tid.

Här i Berlin har det på ett ögonblick slagit över i högsommar men här stod fortfarande  årstiderna & vibrerade på randen mellan vinter & vår.

Brände av en allvarlig pose i sovrummet en dag. Herregud concealer alltså, har verkligen ej samma face med & utan. 

COFFEE & CHRIS <3

Gjorde det enda rimliga & bjöd in till våffelbrunch på påskafton. 

& en annan dag var vi på stadsteatern i Darmstad som golvade mig med sin arkitektur. Där såg vi våra kompisars filmopera FIASKO som var otroligt fin. 

Såhär ser det ut på tågstationen i Darmstadt efter midnatt när en försöker ta sig hem med försenade tåg & köper spenatbörek medan en väntar & tappar bort en vante & sedan somnar med tinningen mot glasrutan & går hem genom natten för att taxin plötsligt kostar 10€ istället för 6€ & somnar kanske först klockan fyra eller fem.

EN ANNAN SKOGEN

Tänker om en skulle testa det här nya fräscha mediet blogg, det vore väl nåt. Tror ärligt talat att jag inte haft ett såhär långt uppehåll sedan jag började blogga, vilket börjar bli en ansenlig tidsrymd. Är så ambivalent till hela grejen med att skapa content av sitt liv & känner ofta ett behov av att dra mig tillbaka både från intryck & exponering. Men ibland har jag sessioner av att stalka min egen blogghistoria & varje gång jag gör det är jag ändå väldigt glad att ha det arkivet. Så det kanske är en hint om att jag skulle kunna fortsätta. På något sätt. Ju längre tid det går desto större blir spärren att starta om (& tex ligger fortfarande den opublicerade fortsättningen på årssammanfattningen av 2017 som ett gnisslande dåligt samvete i bakhuvudet). Men jag försöker öva på att se på det här som en plats som får vara ineffektiv & försenad, som vår vara good enough & kanske sämre ändå. Mvh överpresterande tjejkvinna.

Jag tänkte tjoffa några bilder från när jag & Malou gjorde en residensvecka på den konstnärsdrivna plattformen Skogen i Göteborg. Det är ett väldigt soft & spännande ställe som laborerar med experimentella, intellektuella men också väldigt inbjudande sätt att tänka kring & producera konst. Vi är i uppstartsfasen för ett projekt som går under arbetsnamnet Offshoots/Greenhouse Affect & under en vecka jobbade vi sjukt intensivt med groddar, röstsynteser, koreografiska scores, skrivövningar & långa slingrande samtal. Kollar lite:

Vi bodde hos Maximes gulliga föräldrar i Linnéstan. När vi kom hade hennes mamma bäddat två sängar sida vid sida av varandra <3 Att sova intill rosträdet från Vem kan trösta knyttet är också en klar livskvalité-höjare. 

Och så tog vi oss an scenrummet & stannade där ca 10 timmar om dagen.

Snömodd & spårvagnsspår.

Konstteori, bladspenat & Elsa Beskow.

Arrangerade någon typ av växtinstallation i en trappa.

Sånt som händer.

Skivade rosor i en scrub (förklaring kommer).

En kväll hade vi & ett par inbjudna personer ett samtal om förkroppsligade erfarenheter av kulturprekariatet i en upplösande miljö dvs bastun. Placerade tulpaner i taket, fixade mysbelysning, ovan nämnda scrub etc.

Borlottibönorna intog scenen.

Och oss.

Efter fem dagar hade vi en work in progress-visning av en del material vi ville prova & efter det hade vi, under galen tidspress tillsammans med Skogens eminenta kock Kristin, arrangerat en måltid av manipulerade växtliga råvaror. 

Det växte fram i en sorts organisk/artificiell massa & en fick äta direkt från bordet. Kändes som en fin teaser för något som skulle kunna bli mkt mer omfattande.

rubix.jpg

Sedan var vi klara & ägnade oss åt avspänning samt festligheter. Jag byggde om lite rester från middagen till ett par lysande savoykålslungor & det var även mkt fokus på rubiks kub.

Samt på dessa iskuber med groddar. All things växtligt.

Jag levererade en mkt avspänd pose på en toalett & sista bilden är från en toalett på en mkt liten klubb i en mycket kall stad i sydvästra Sverige. Hejdå Skogen & hejdå Sverige för denna gång, hoppas vi ses snart!

AV- & PÅFÅGLAR, POWER-PAF-PINGLOR & BOTANISKA STRUKTURER

kolla på deeen LD.jpg
arbetsrum.jpg
av och påfåglar.jpg
allt.så..jpg
skidor.jpg

Fick en vecka med en av livets personer på en av livets bästa platser (tack Konstnärsnämnden för det). I ett mycket tyst, mycket stort gammalt kloster omvandlat till ett artsy muminhus har vi försjunkit i subjektsteori, nedsuttna soffor, vegetativ filosofi & naturexperiment för barn. Var här med Olof för två år sedan på filosofivecka & då var hela stället fullt av professorer som mumlade obskyrt om Spinoza & Deleuze men nu var det nästan tomt. Har kunnat lägga ifrån mig telefonen flera timmar i taget & läst mer teori på en vecka än vad jag gjort senaste halvåret. Har kunnat läsa i timmar. Vi har även stirrat ut påfåglarna som bor i trädgården, ätit alla ostar & all choklad, halkat runt på leriga skogsvägar, trampat oss genomsvettiga på usla cyklar, misslyckats med att lära oss cykla elcykel, försökt haffa den mycket kvicka slottskatten för gos, minglat med holländska valpar & franska konstkritiker, skrivit, läst & hållit en mässa för ogräs. För några år sedan hade jag nog inte gissat att jag skulle värdesätta känslan av lugn såhär mycket, men den är sällsynt i frilansprekariatet & därför så efterlängtad. Blir så lycklig av denna person & denna plats. Vill. Bara. Ha. Mer.

HIBERNACULA.

Webp.net-gifmaker (1).gif

Vill just nu bara stanna på varma mjuka platser, så varma som möjligt. Vill endast basta, äta donuts, yoga, läsa Sylvia Plath & Christina Ouzounidis, kolla på sista avsnittet av Easy igen & igen, kolla på Liv & Horace, sova & drömma mina bisarra drömmar & basta igen tills all kyla & alla spänningar är utjagade & besvarade med läckande hetta från varje por.