EN ANNAN SKOGEN

Tänker om en skulle testa det här nya fräscha mediet blogg, det vore väl nåt. Tror ärligt talat att jag inte haft ett såhär långt uppehåll sedan jag började blogga, vilket börjar bli en ansenlig tidsrymd. Är så ambivalent till hela grejen med att skapa content av sitt liv & känner ofta ett behov av att dra mig tillbaka både från intryck & exponering. Men ibland har jag sessioner av att stalka min egen blogghistoria & varje gång jag gör det är jag ändå väldigt glad att ha det arkivet. Så det kanske är en hint om att jag skulle kunna fortsätta. På något sätt. Ju längre tid det går desto större blir spärren att starta om (& tex ligger fortfarande den opublicerade fortsättningen på årssammanfattningen av 2017 som ett gnisslande dåligt samvete i bakhuvudet). Men jag försöker öva på att se på det här som en plats som får vara ineffektiv & försenad, som vår vara good enough & kanske sämre ändå. Mvh överpresterande tjejkvinna.

Jag tänkte tjoffa några bilder från när jag & Malou gjorde en residensvecka på den konstnärsdrivna plattformen Skogen i Göteborg. Det är ett väldigt soft & spännande ställe som laborerar med experimentella, intellektuella men också väldigt inbjudande sätt att tänka kring & producera konst. Vi är i uppstartsfasen för ett projekt som går under arbetsnamnet Offshoots/Greenhouse Affect & under en vecka jobbade vi sjukt intensivt med groddar, röstsynteser, koreografiska scores, skrivövningar & långa slingrande samtal. Kollar lite:

Vi bodde hos Maximes gulliga föräldrar i Linnéstan. När vi kom hade hennes mamma bäddat två sängar sida vid sida av varandra <3 Att sova intill rosträdet från Vem kan trösta knyttet är också en klar livskvalité-höjare. 

Och så tog vi oss an scenrummet & stannade där ca 10 timmar om dagen.

Snömodd & spårvagnsspår.

Konstteori, bladspenat & Elsa Beskow.

Arrangerade någon typ av växtinstallation i en trappa.

Sånt som händer.

Skivade rosor i en scrub (förklaring kommer).

En kväll hade vi & ett par inbjudna personer ett samtal om förkroppsligade erfarenheter av kulturprekariatet i en upplösande miljö dvs bastun. Placerade tulpaner i taket, fixade mysbelysning, ovan nämnda scrub etc.

Borlottibönorna intog scenen.

Och oss.

Efter fem dagar hade vi en work in progress-visning av en del material vi ville prova & efter det hade vi, under galen tidspress tillsammans med Skogens eminenta kock Kristin, arrangerat en måltid av manipulerade växtliga råvaror. 

Det växte fram i en sorts organisk/artificiell massa & en fick äta direkt från bordet. Kändes som en fin teaser för något som skulle kunna bli mkt mer omfattande.

rubix.jpg

Sedan var vi klara & ägnade oss åt avspänning samt festligheter. Jag byggde om lite rester från middagen till ett par lysande savoykålslungor & det var även mkt fokus på rubiks kub.

Samt på dessa iskuber med groddar. All things växtligt.

Jag levererade en mkt avspänd pose på en toalett & sista bilden är från en toalett på en mkt liten klubb i en mycket kall stad i sydvästra Sverige. Hejdå Skogen & hejdå Sverige för denna gång, hoppas vi ses snart!