DEPPCAMPINGEN SOM VAR EN LYCKTRÄFF

När vi for från St Guilhem Le Desert visste vi återigen inte var vi skulle spendera natten. Vi hade tidigare under resan fått spendera två nätter på ställen som var antingen sunkiga eller orimligt dyra, platser vi inte riktigt tyckt om eller kunnat slappna av på. Efter Montpellier åkte vi pyttesmå vägar längs havet, stannade och köpte bröd på ett bageri och grönsaker i en by som bestod av uppskattningsvis tre hus. Så stötte vi på en camping och tog ett snabbt beslut, för vi ville ju så gärna tälta.

Och hamnade här! På detta lätt förfallna pangställe som troligtvis haft sin storhetstid för ett antal år sedan. Men det så himla skönt att komma hit, att få slå upp tältet och bygga tillfälligt bo, att slippa irra runt på okända vägar efter mörkrets inbrott. Det var helt lugnt, vänliga ägare och kostade drygt en hunka.  

Det fanns palmer och röda bergarter. När vi gjort oss hemmastadda frågade vi på knagglig franska om det gick att springa någonstans, ägaren gestikulerade åt vilket håll havet låg och att det var två kilometer dit. Efter att ha suttit still i en bil så oräkneligt många timmar de senaste dagarna var det så sjukt skönt att skakas om, väcka sig. Vi sprang förbi märkligt spooky barackliknande stugor med skällande hundar innanför rostiga staket och högt gräs omkring. Vi sprang över en tågräls, nådde havet, andades salt och plockade med oss snäckor i fickorna, sprang tillbaka. 

Duschade och tog en fotorunda på området. Det var en plats som verkligen lyckades kombinera lätt tragiskt förfall med charm. Det hade kunnat kännas så deppigt men det var faktiskt mysigt, och kändes tryggt. Och dubbel vattenrutschkana fanns det! 

Pelargoner.

Några andra campare, om än få. 

Det fanns en scen med en tecknad mexikan där jag föreställer mig att det utspelat sig en och annan ansträngd öppen scen-kväll. Och flagnade lekparkshundar.

Det som jag föreställer mig en gång i tiden var stora entrén var nu relativt nedgången.

Sedan fick vi äntligen laga mat på trangiakök! Peppen. Alltså, detta kvalar in på resans topp tre godaste måltider. Det här med att äta ute och hur gott det är skulle kunna vara den mest sanna klyschan.

Fräst morot och purjolök, bröd rostat i olivolja, ägg och en delad portion frystorkad mat. Vi satt på luftmadrassen och slukade allt i ett huj, sedan läste jag högt för M i Egenmäktigt förfarande tills myggen invaderade luften och vi retirerade till tälthemmet.