HERO + HONEY ON THE ROAD - EN EUROPAODYSSÉ PÅ 18 DAGAR

På måndag händer det igen, fast på ett nytt sätt och en ny väg. En roadtrip, ett slingrande spår från Göteborg till Barcelona. Förra året åkte vi fram och tillbaka till Lissabon på tolv dagar, nu har vi arton dagar att i maklig takt ta oss till medelhavskusten och tillbaka. Vi far via Hamburgs lyftkranar och hipsterkomplex, genom Sounds of Music- klingande landskap och vingårdsområden, till Lyon som känns som en lite hemlig stad fast den är Frankrikes näst största och neråt in i skogarna, bergen och havet. Havet och tapasbarerna, stränderna. Campingnätter för en tjuga var och någon natt av antik flärd, slott, tinnar, torn. Vi försöker hålla oss på småvägar och vi har en hel hög med böcker som kan läsas högt från passagerarsätet under resans gång. Sedan i Barcelona är det Primavera Sound och det blir festival i dagarna fyra. Jag ska få se Slowdive, CHVRCHES, Arcade Fire, Warpaint, John Talabot, Moderat och Kathleen Hannas nya band. Och tusen andra band som är för k00la för att jag ens ska känna till dem. 
Det är detta jag har jobbat för hela våren och om vi förskonas från bilhaveri, rån och alla andra fantasifulla missöden en kan föreställa sig så kan det nog bli. Absolutely. Frikkin. Epic.

(Och om någon av er har varit i Hamburg/Strasbourg/Lyon/Montpellier/Perpignan eller nåt annat längs den vägen så tipsa hemskt gärna om roliga saker!)