LÖRDAG AV GULD

I lördags vaknade jag hemma i mitt numera före detta hem i Majorna. En sista Göteborgshelg på ett par månader och en lördag som var sådär bländande ljus och bekymmerslös. Fick träffa Jenny igen och hänga med darling M, finare sällskap är svårt att finna. 

Det är så himla tomt och ljust-och-fräscht i lägenheten sedan jag flyttade och tog hela bohaget och all plottrig inredning med mig. Men Agnes fina vita bord fanns kvar, med ett champagneglas med en syrénkvist på. Där intogs frukost.

Sedan gick vi genom Slottsskogen och det var solkatter på asfalten och en riktig katt som Jenny attackgosade med.

Vi satt på uteserveringen till Bar Italia och försökte komma underfund med om dessa citronträd var fejk eller ej. Vi är fortfarande inte helt säkra.

Drack finkaffe och åt helt sjukt god glass i glas på fot.

Människor i solen.

Chokladglassen af himmelriket.

Så kramade vi Jenny hejdå och promenerade vidare till Järntorget där det hängde olika sorters kulörta bollar över gatorna och i körsbärsträden.

Såhär såg jag ut, hej hej. Favoritjackan, min fina gräddvita sidenskjorta och manchesterkjol. Nöjd i nyfärgat hår (god känsla) och för varm i slitna docs.

Samt bländad av solen.

Vi hängde, nästan slumrade i solen vid kanalens bruna vatten, tittade på picknickande springande solknarkande människor. Var så glad över äntligen en heldag med Mattias för nu är det ett par veckor där vi är på olika håll ett tag. 

När klockan slog fyra gick vi till Basque som är en pintxosbar med sjukt god plockmat för tjugofem spänn styck och kanske stans finaste inredning.

Såhär skulle en ha det hemma. Där satt vi gott och väl ett par timmar och knaprade i oss croissanter med mögelost och marmelad, crostini med mango och chèvre med bränt socker osv osv. 

På kvällen skulle vi spela skivor på Skjul Fyra Sju och som de tidsoptimister vi är blev det förstås ett par timmar i maxat tempo där vi satt med varsin dator och fixade ihop låtar, klippte ljudklipp av Kathleen Hanna, skålade i en lätt misslyckad bubbel-med-sorbet-drink och åt korv (jag). Mattias var i vanlig ordning k00last i stan i långa ullshorts och godissneakers.

När vi tillslut fått ihop vårt set var det fortfarande ljust och jag tog hastigt en överexponerad bild på sagoträdet på vår gård. Sedan följde en lång natt av livespelningar, discokulor, CHVRCHES, Le Tigre, Gang of Four, Lorde, Kanye, Nas, Savages, John Talabot och allt annat som vi tycker är bra tills vi hade så ont i fötterna att vi båda fick ta av oss skorna bakom DJ:båset och sedan ta en taxi hem.