8 MARS / EPISOD 1

8 mars var en så väldigt strålande dag som försåg mitt illa åtgångna minneskort med 266 bilder, detta kräver en kapitelindelning på två. Lovar att inte besvära er med två inlägg à 133 bilder vardera, men en smärre kaskad blir det ändå. Såhär började det:

En storslagen dag kräver en storslagen frukost. Jenny vaknade pigg som en lärka och susade bort till bageriet för att införskaffa nybakade saker såsom croissanter, pain au chocolat, fluffiga frallor och grovt bröd. Åt tills vi klubbades av paltkoman. Jenny försvann iväg på champagnefrukost/födelsedagsfest och jag och Mattias gjorde oss redo för dagen.

Han var K00last i stan med sneakers som ser ut som lego och engelsk konfekt. Vi gick över kullerstenarna till Gustav Adolfs torg och möttes av en fantastisk 8 marsdemo.

Solen visade sitt fagra anlete för första gången på cirka ett halvår och belyste hela det brusande tåget.

Vi gick upp till Götaplatsen och det var så fantastiskt energisk stämning. Ett myller av mångfacetterad men enad feministisk kamp, den befriande känslan av att få skrika ur sig all frustration över orättvisor som strömmar som ett gift i tillvaron och en känsla av att allt kommer bli bra tillslut.

Svinsvängiga Kiriaka levererade euforisk stämning.

OH, får så mycket hopp/glädje/pepp av detta. Något att återvända till när allt känns förtryckande, smutsigt, begränsande, orättvist och allvarligt fler. Komma ihåg det igen; vi är så många.

Smygfotade någons grymma patch.

Träffade många fina personer, bland annat Bonnica som såg ut som om hon var gjord helt i guld.

När vi lyssnat på tal och det hela sakta avtog gick vi hem igen. Åt gräddig grön bönröra med rostat bröd och korkade upp den bästa proseccon.

phezt.jpg

Katarina och Jenny peppade stenhårt.

Jag kände mig k00l i glittriga ögonbryn och Hej Blekk- choker.

klitter.jpg

Supergrrl- tema med paljettknickers och hallonröd body samt svepande transparent sak.

skorna igen.jpg

Och bästa Mattias snörade på sig godissneakersen igen. Så samlade vi ihop oss, jag knycklade ner kameran i väskan och  vi gav oss iväg för att hålla 8 marsfanan högt många timmar till.