RECAP: SEPTEMBER

Så har helt plötsligt en månad i Stockholm gått. Jag bor här, dessutom på en så absurd och osannolik plats som Gamla stan, armbågar mig fram mellan pokémonjägare & turisthorder och svettas med ett gäng fina personer i ett universum av midigospel, barnstjärnor & botoxmammor, dark twisted Disneydags och Britney Britney Britney, popkatten med minst nio liv. Har fotat rätt lite, men här är i alla fall en och annan smula från lajf fram tills förra veckan:

Innan jag fick flytta in bodde jag runt hos vänner, tex hos Malou med hennes vingliga boktravar och växter. Och innan hon for till Åbo för att jobba fick vi en sensommardag på balkong i bikini med pistagebaklava och kaffe och livets svårigheter och det vackra med.

Det var så många dagar vi sa till varandra nu är det sista sommardagen, men det kom hela tiden flera (fast nu är de verkligen verkligen slut). Som den här, när vi hängde på en balkong i Bredäng och satt i varandras knän, behandlade ämnen som korianderallergi, begravningstraditioner, kapitalismens kapning av kreativitet och åt sjukt mycket tacos. 

När vi var på vernissage för Maxime mamma Monas utställning på Gustavsbergs konsthall, skålade i äppelmust och jag gjorde folk generade med min kamera. Otroligt vacker, tekniskt överväldigande smyckeskonst och ett så sjukt inspirerande exempel på vad en begränsning av konstnärlig utgångspunkt (en specifik byggnad) kan generera för material som pekar åt så många olika håll, spinner vidare och fördjupar sig.  

När jag och Max promenerade vid Liljeholmen en fin tidig höstdag, kollade på näckrosor och kanoter och Nobels spränggropar.

Men mest har jag repat på den här teatern och det är verkligen så himla roligt och fint.