TRIVIALT / LIVSVIKTIGT

Såhär såg jag ut i måndags när skolan började, unnade mig lite piff eftersom jag nu går in i den årslånga tights-och-tisha-period som ett skådisskolår innebär. Tröjan är ny från Maison Kitsuné och är helt perfekt, den djupblå färgen, hålstickningen och midjelängden. Nertill;Julian Reds finaste modell, de himmelsblå lady high air. Och så blåvitspräckliga strumpor, vita skor och ryggsäcken från Essl. Tycker mycket om blått med blått med blått just nu. 

Men det känns svårt att bara skriva om piffiga utstyrslar när Europas karta målas i fler lager blod varje dag, när vi varje dag begår sådana oerhörda svek mot flyende medmänniskor. Fort Europa måste rämna och gränserna öppnas. Alla får plats. Att de mest utsatta människorna i världen pekas ut som ett problem och benämns som ohanterliga volymer är den värsta lögnen, bara våld. Men det finns som alltid motkrafter, och det behöver vi alla vara en del av. Givetvis kan en skänka pengar så att akut hjälp når fram, tex via Röda Korset eller Radiohjälpen. Det arrangeras demos runtom i landet för att visa solidaritet med flyktingarna och sätta press på politiker att på riktigt ändra systemet, tex i Göteborg och Malmö. Det måste inte vara såhär. Solidaritet goddamnit.