MANDELMANNS TRÄDGÅRDAR // ÖSTERLEN EPISOD 2

Nästa station på Österlenresan får ett eget litet inlägg, för det var en helt egen liten värld. En trädgårdsdröm, ett växande fyrverkeri, en chokladfabrik av solrosor och löjtnantshjärtan.

Det var Mandelmanns trädgårdar i Rörum. Alltså alla som är på Österlen och gillar gröna saker eller goda saker eller växthus eller djur som betar fritt eller allmän idyllisk overload måste åka dit.

Det är ett ekologiskt jord- och skogsbruk som funnits sedan 1996. Vi började med att kolla gårdsbutiken.

Snyggaste svullotomaterna.

Handlade fina grönsaker.

Kolla stället. Kan ju bara ana hur mycket tid, kunskap och kärlek det ligger bakom att bygga upp något sånt här.

Allt var så fint så vi nära nog storknade.

Hittade kronärtskockor! Måste vara en muterad variant av tistel?

Det fanns växthus som en kunde fika i där det hängde kristallkronor i taken.

Och klättrade vindruvor, fikon och ljusslingor.

Det  är ganska stort, labyrintiskt och är som en blandad dröm av Pettson & Findus och Den hemliga trädgården. Vi stötte på dessa grisar, först såg vi bara de två stora men sedan kröp de små kultingarna fram!! Ser ni den lilla där, som diar? Alltså jag går av på mitten vad gulligt.

Spatserande pickande hönor.

Alltså färgerna.

Det var massor av folk där, snudd på att det kändes för kommersialiserat, men i och med att de inte verkar tumma på kvalitén eller sina idéer om hållbarhet samt att allt känns så enormt genomtänkt och välarbetat så var det ändå okej. Vi köpte fika och satte oss i växthusen, åt varsin enorm bit morotskaka respektive toscakaka och vältrade oss i finheten tills vi var mätta och mycket belåtna.