av saltsvart lakrits och blankt kol

I torsdags gick jag till Saronkyrkans second hand, en Göteborgsklassiker i loppissammanhang. Hysterin är faktiskt helt vild, det var minst hundrafemtio pers i kö utanför när jag kom dit precis vid öppningsdags. Kändes outhärdligt och lätt klaustrofobiskt men jag stannade tillräckligt länge för att hinna promenera runt i lugn och ro trots trängsel. Plockade på mig böcker, röda värmeljusstakar i glas, en fantastiskt skjorta i smaragdgrönt thaisiden och en nödvändig ny stekpanna. Men finast av allt var ändå den här löskragen.

kragson.jpg

Måste vara handsydd och ha ett par decennier på nacken. Så fantastiskt välsydd i blankaste materialet och små svarta pärlor. Glamourös, gothisk, drömsk.

närkrage.jpg
krake.jpg
dela galge.jpg

Ett litet konstverk värt att få följa med ut på alla tänkbara äventyr, som kronan på verket ovanpå alla rundringade överdelar i min garderob. Till dess får den dela galge med en volangstinn sextiotalare som är som en trädgård i socker och karamellfärg.