frukostfäblessen

Jag uppskattar helgerna så mastodontmycket nu när jag är en hederlig förvärvsarbetare på vardagarna, och ett betydande inslag i dessa är frukostarna. Alltså, helt superviktiga. De måste finnas och de måste vara bra - då blir jag glad. Mattias och jag delar denna böjelse och såhär såg vårt frukostbord ut denna helg.

döröverdennafrukost.jpg

Lördag. Pallrade oss till hål i väggen-bageriet som ligger fem minuter från oss och köpte vanlig baguette, russin- och valnötsbaguette, croissanter och äppelbullar. Brie, marmelad på williamspäron, stark prästost, tomater, äggröra med vårlök, apelsin- och jordgubbsjuice, massa kaffe. 

babyandbreakfast.jpg

Slutade räkna antalet smörgåsar efter fem, eller om det var sju. Alla tiders.

pankopanera.jpg

Söndag. Fick ett infall att vi absolut skulle pankopanera och steka tomater till frukost. Gjorde slag i saken.

paneradetomater.jpg

 Åt med baguetterna som var kvar från lördagen, krämigt ägg med stekt vårlök (SÅ gott), prälleost och smoothie på hallon, ingefära och banan. Salt, crisp, krämigt, panikgott. Kanske är det så att alla måltider egentligen borde vara frukostar.