DÅ FICK JACKORNA LIGGA KVAR I VÄSKORNA OCH VI BESTÄMDE ATT NU, NU ÄR DET DEN FÖRSTA SOMMARNATTEN

Sommaren bröt sig in i Gießen (som Adam gett det eminenta namn rubriken indikerar) med alla explosioner av grönt och växande och ljus och endorfiner som händer, varje gång. Lite såhär var min helg när det plötsligt var tjugosex grader, det blev mer syrén än hägg och kaninerna var överallt:

På torsdagen var det röd dag = ledig. Mötte jag upp Adam och hans pojkvän Alex som var på besök från Prag. Premiärhängde på gräset nära floden och såg på när tonårskalvar grillade och brölade. Cyklade sedan till en fest i en lägenhet med trägolv och höga fönster och dansade i ett litet litet kök till Drake och Rihanna och Queen B. 

Såhär ser en bit av min skolväg ut. Tycker det är ett helt uthärdligt scenario att cykla här i solglasögon och barbent. Kollade på de performances som arbetats fram med Ivo Dimchev, den där kursen som jag stack ifrån efter tre timmar om ni minns. Hade förväntat mig maxat med provokation och naket och våld och lera och sex men det var betydligt mer samlat/sansat/försiktigt. 

Den natten dansade jag på ett annat pyttelitet dansgolv, en pub som blir en klubb en gång i månaden. Hemskt litet och mysigt med röda och gröna laserljus och nu stöter jag på folk jag känner i denna stad, det är fint.

På lördagen hade jag och Adam och Alex bestämt oss för att gå på loppisen som är varje vecka. Hade preppat med så mycket solkräm pga dödsstark majsol. 

Men hur gölliga och välmatchade är dessa två då.

Ville så gärna att Adam skulle ta denna till sin garderob och sitt hjärta.

Så mycket skit och så mycket skatter på detta ställe.

Ett mycket rart barn sålde dessa oklara kaniner (hade han gjort dem själv?) och Adam kunde ej motstå hans charm och köpte en. Skrattade i timmar/tjöt av gullighet. 

Jag hittade en superfin femtiotalsblus med broderier för en euro, en serie fjärilsposters och helt nya strumpbyxor från åttiotalet = lyckad loppistur. 

Flydde till skuggan efter två timmar. Jag och Adam köpte gemensamma dianegativ från en semester i Mexico -57. 

Stor portion nostalgisk magi. Men det viktigaste var ändå att Adam köpte en cykel vilket redan underlättar vårt liv med 200%. 

Sedan tog vi med oss Alex till Gießens ända hipsterställe Gutburgerlich och åt deras burgare som verkligen är topp tre bästa jag ätit. 

Servitören erbjöd sig att fota vårt lilla sällskap, dessa två tjeckiska prinsar och en bakfull bikerbrutta från -83. Vet ej när jag förvandlades till henne men jag ser ju att det är så nu.