ÅRSLISTAN 2016

Försenad, sjumilalång och obligatorisk. Bilderna är kronologiska, frågorna tematiska, här kommer årslistan: 

Vad gjorde du som du inte gjort förut?
Pluggade i Tyskland och bodde där. Initierade och genomförde ett performance med bara mig, ett litet, men ändå. Gjorde slut över Skype (rekommenderar ej). Var skådis på en Riktig Teater. Bodde i Stockholm. Hade (har) ett förhållande på engelska. 

Bästa festen?
När vi var i Berlin med klassen och technoklubbade, sjöng karaoke på Ichiban, klämde ihop oss i en fotoautomat och ramlade hem vid sju. Theatermachinefesten som också slutade i dimmig soluppgång medan festen flyttade utomhus, vi promenerade hem, stal röda rosor från ett industriområde och han sa du ser ut som Frida Kahlo nu. 

Vad har du tänkt mycket på?
Relationer, beroende & begär, självständighet & frihet, relationen mellan kapitalism och konst, vad jag ska ha på mig, vilken hårfärg jag ska ha, logistik, vem fan är Jerome Bell (/byt ut mot vilken samtida koreograf/konstnär/teoretiker som helst), vilka referenser som är viktiga i Tyskland, rytm ur olika teoretiska perspektiv, scenkonst, Britney Spears och vad egentligen ett rimligt anspråk eller rimliga förväntningar är. 

Vilken mat åt du mest 2016?
Enorma mängder wraps. Valnötspasta. Chiapudding. Banan- och kokospannkakor. 

Vilka datum från 2016 kommer du alltid att minnas?
9 Maj när jag och M gjorde slut. 5 november när Britney hade premiär. 14 december pga så mycket sjukt som hände på en och samma dag. Men vet en massa andra dagar som jag kommer minnas som jag inte vet exakt datum för ju? 

Bästa läsupplevelse?
Artist at Work och Spångbergianism. Tror inte jag läst någon skönlitteratur i år, ganska sjukt. Eller, har läst två halva Lispector-böcker men inte avslutat någon. Ska läsa ut The Passion According to GH väldigt snart dock, den är så svår men så stor. 

Något av det bästa som hände?
Jamen Gießen ju. Att lära känna Adam & Judith. PAF. Att bo i samma stad som Maxime & Agnes igen. Britney, att det blev så fint och hur sjukt mycket jag har skrattat. Att bli kär i världens vackraste person som blev kär i mig tillbaka. Våra resor till Marseille och Berlin. När han sa wherever we are, I want us to keep happening. 

Bästa scenkonstupplevelse?
Natten av Mårten Spångberg. Odelad förstaplats.

Något som du saknade 2016 som du vill ha 2017?
En orubblig sömn. Lugn, en grundkänsla som innehåller mer tillförsikt. Det önskar jag mig. Och så småningom en plan. Politiskt hopp!!

Vad önskar du dig just nu?
Bred och sjukt mäktig vänsterkoalition som tar över hela skiten. Som ställer allt till rätta. Att min sömn blir hel igen, att jag ska ägna mindre och mindre tid åt olika typer av självdestruktiva tankebanor och framtidsångest. Att jag och F ska fortsätta klara det. 

Vad gjorde du som du inte gjort förut på scenen?
Spelade i med mask, dansade synkroniserad dans till en karaokeversion av Blue med Eiffel 65, var en av sex Britneykloner, spelade Willy ur Rädda Willy, onanerade en gigantisk uppblåsbar docka samt blev född av densamma. Genomförde en föreställning i en enorm stensal som egentligen var skapad för en swimmingpool, som vi aldrig hann ha ett genomdrag av/ställa fram publikplatser för/ta bort de lampor vi inte använde/repa. Har aldrig känt en sådan överväldigande scenskräck-/skam.   

Vilka länder besökte du?
Tyskland, Frankrike, Island.

Vad är du mest stolt över?
Att jag tog mitt tig Gießen. Att jag lyckades övertyga min skola om att låta mig göra min slutproduktion i Stockholm. Att jag och F klarat av fyra månader av hjärtskärande distansförhållande

Vad gjorde ondast?
Att såra en av de viktigaste personerna så djupt. Att motvilligt inse att en är kapabel att göra någon så illa. Den skulden. Och vidare; när ångest och nojor dykt upp som en trodde en var färdig med. Distansen till F. 

En gång du grät?
Well, o-räkne-liga. Har gråtit på så många bussar/tåg/perronger/gathörn/toaletter/offentliga platser.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?
OROAT MIG. Ägnat mig åt självförakt/-hat/otillräcklighet/katastroftänkande. Anpassat mig och skämts, varit tyst.

Största förändringen?
Att ha gått från att ha en någorlunda tydlig plan för min framtid, ett hem och långvarigt förhållande till typ motsatsen? Att inte ha ett hem, att mina viktiga platser och koordinater ritats om.

Vilka låtar kommer du alltid förknippa med 2016?
Work Bitch!! Vi måste ha dansat till den cirka 200 gånger. Bara under spelperioden dansade vi till den 50 gånger. Mitt minne borde belöna mig genom att aldrig glömma den koreografin. Och vidare: Runaway & I Went too Far med Aurora, Your Fine Petting Duck med Devendra Banhart, Formation, Running to the Sea med Röyksopp och Susanne Sundfør, Bird Song med MIA, Feral Love med Chelsea Wolfe, Make me samt ALLT annat med Britney.