VECKA 38; SEKELSKIFTESSTILLEBEN, SKOLFOTOGRAFERING & EN SVÅRBESKRIVEN KÄNSLA

Lördag och jag skulle varit på inspark för våra nya ettor ikväll. Men icke, för mina åkommor har en vana att besegra mig på helgerna och nu ligger lag hemma under två lager täcker med en två veckor lång antibiotikakur. Men innan detta fysiska sammanbrott var den här veckan så strålande, omvälvande och intensiv, jag hinner inte själv med. Tänkte räta ut och förtydliga denna virvelvind till liv genom ett punktlista av vad denna vecka till exempel innehållit, lördag till lördag:

 • I lördags tidig eftermiddag lämnade jag Sisters Academy efter 24 mycket särskilda, omtumlande, meditativa och magiska timmar. Jag har en lista med ord på känslor som det kanske inte finns 'vanliga' ord för och ett av dem passar in här: Exulansis - The tendency to give up trying to talk about an experience because people are unable to relate to it. För att det var en värld därinne, och jag har längtat tillbaka varje dag. (bilderna är från Inkonst)
 • Har sett Jag är Ingrid och tyckt mycket om den. Väldigt mycket the american dream över henne, men också så fantastiskt cool person.
 • I söndags tänkte jag gå och inhandla ljusslingor, men då hade redan Mattias förekommit mig i den tanken och fixat en som vi monterade tvärs över vardagsrummet. Efter Sisters Academy flyttade det in en stark känsla av att vilja ändra om hemma, möblera om, skapa space, så fler förändringar i lägenheten är nog i antågande. 
 • Repat våra scener ur Sommargäster varje dag, hånglat och brottats, haft det nästan orimligt lättsamt och gjort detta stilleben som omslagsbild till vårt fejanevenemang. 
 • Fixat med kostym hos vår gulliga kostymör Eva. Tänk att ha en kostymör som hänger upp ens kläder såhär fint med namnskylt och plockar fram skor till en. Dröm.
 • Vi har en del musikundervisning på skolan och i måndags lekte min klass, som jag för tillfället tycker är riktigt rar, rockband och spelade in egenskrivna låtar. Min handlade om ungdomshets med textrader snodda från både Ladytron och Lana Del Rey och jag är glad att detta projekt (som pågått sedan i våras) nu är rott i hamn.
 • Bokat in spelning med Amputation Parts i Stockholm med tillhörande tågbiljetter och tilltagande nervositet.
 • Har fyndat en collagetröja på Emmaus och klippt av den till perfekta midjelängden. Passande nog har den året då Sommargäster skrevs applicerat på bröstet, nästan som ett tecken ju.
 • Tagit skolfoto (only on scenskolan?) och sett ut att vara fullständigt befriad från självdistans. Hade planerat att se ut som En Härlig Tjej men kunde ej leverera den looken
 • Funderat ovanligt mycket på vad det innebär att leva fullt ut, att maxa, leva livet intensivt. 
 • Vaknat och somnat med denna fina varje dag.
 • Varit på uppstartsmöte med Vänsterpartiet, blivit varmt välkomnad, informerad, druckit tunt kaffe och skrivit in 'möte med antirasistiska utskottet'  i kalendern.
 • Fått plötsligt lämna skolan för att åka till akuten för att komma tillbaka några timmar senare, smita in mitt under ett genomdrag och glida in på scenen Lasarus- style och dra slutmonologen. Haha. Dramatik ska det vara. 
 • Fortfarande haft den stora glädjen att bo i kanske Sveriges bästa stadsdel, där sådant här annonseras på grafittiväggen utanför mitt hus.