ALMANACKAN

Innan jul hade jag en pysselfas, det är så tacksamt när en har något så konkret som julklappar att rikta sin kreativitet mot. De har en given mottagare och julen är deadline, liksom. Nu har det såklart svalnat lite, men jag tänkte i alla fall visa vad jag lyckades klippa klistra ihop då. 

Ta-daa! Ett stycke almanacka. Det bästa med den är nästan att pappret är gjort på sextio- eller sjuttiotalet på bruket i Fengan, Den är väldigt enkelt/slarvigt gjord utan linjal eller nånting, jag är för otålig så jag bestämde mig för att sporta en oputsad lite skev stil.

Det är helt enkelt tolv vita papper som hålls ihop med två enkla pappersklämmor med ett bomullssnöre emellan. Så får en helt enkelt vända blad när en ny månad tar vid. Bilderna är framkallade på Crimson, det går fort att beställa och blir fint tycker jag, särskilt bilderna med matt yta. 

Almanackan var till min bror Mattias och Rebecka och föreställer saker som snöflingor i hästpäls och deras wookie-hund Humlan bland färgglada pinnstolar.

Krokusar på vintersömnig mark och Ville gömd i korghatt. Ibland råkade jag skriva fel dag men då är det bara att dra ett streck och skriva om.

Två bilder från sommaren 2012 när jag och Mattias var i mormor och morfars gamla sommarstuga utanför Luleå, en igenklappad liten kiosk och ett utsnitt av skärgården.

September är från ett litet sagohus bland kolonilotterna i Slottskogen. 

Puss i skogen och ekollonkrattning i hästhagen hos mamma och pappa (ekollon är giftiga för stackars små hästar).

December har röd rubrik och snöiga träd förevigade med blixt och lång slutartid.
Enkel anordning för den otåliga + roligt att göra + räcker hela året, that makes ju a good pyssel!