MONSTERSKORNA: DE KLIVER UT UR DRÖMMEN OCH RAKT EMOT MIG

Ibland händer det att det dyker upp en sak i ens väg, i mitt fall nästan alltid ett plagg, som är helt extraordinärt.  High flying, m-a-g-i-s-k-t. Som gör en orimligt glad, en känsla som är genant besläktad med eufori. Som ger ett sken av att göra en lite mer till den en vill vara. Som gör en starkare, snyggare, k00lare, får en att sväva, äga, kicka ass. En dröm komprimerad, nerkokad till till något handfast. Det är de här skorna. De här kängorna. Jag har suktat i månader, i ärlighetens namn har de varit lite av en imaginär tillflyktsort om vilken sorts person jag vill vara. Och när jag hittade Jeffrey Campbellbutiken i Barcelona och de fanns i min storlek fanns det inget stopp. De gör mig till Godzilla och Kathleen Hannah, en Sailor Moon som vandrar på skyskrapor, en revolutionär Spice Girl, en monstertruck i kjol och sommarsol. 

De ska ta mig med sjumilakliv genom världen och de ska ta mig hela vägen.