MAT HIMMELSKA MAT

Jag har ätit så himla mycket gott på sista tiden, lagat med Maxime och Mattias och nästan ramlat av stolarna, kulinariskt knockade. Det är ju så otroligt värt att lägga tid på att laga mat, göra små projekt. Ofta har glupskheten gått före förevigandet, men några saker har fastnat på bild. Tänkte att jag tjoffar dem här på bloggen, håll till godo:

täääkus.jpg
100gott.jpg

Dödsgod tacos. Vi gjorde egna tortillas, hade dock inget majsmjöl så vi fick göra på vetemjöl, men annars är det här receptet väldigt gott. Och krämig guacamole, riven ost, pico de gallo med tomater, koriander, lime och rödlök. Fräst majs och quornfärs med massor av chilli. 

frullo.jpg

Mastiga frukostar med berg av scrambled eggs (måste vara med vispgrädde!), rostat surdegsbröd, stekt vårlök, varmt kaffe, ost och hoummus och marmelad, fluffig smoothie med hallon och ingefära.

biffarna.jpg

Det här ser kanske inte mycket ut för världen men det var helt fruktansvärt gott. Episk klyftpotatis med massor av flingsalt och ströbröd på (extra krisp) och coleslaw från himlen. Biffar av olika slag är en av mina bästa rätter för de går att variera lite hursomhelst utifrån det en har hemma. I de här hade vi rivna morötter, kikärtor, majs, koriander och citron, finhackad lök. Och så lite majsmjöl och ägg för att få det att hålla ihop.

mandelmat.jpg

Mandelbollar är också en av mina standardinslag på tallriken numera, de är vansinnesgoda och går också att variera som en vill.  Den här gången hade jag bladspersilja och prästost i. Maxime gjorde världens sjukaste jordnöts- och cashewnötssås och så morotssallad med ingefära och rostade sesamfrön.

världens godaste.jpg

Och härom veckan gjorde jag och Mattias dumplings. Det är lite krångligt men roligt också och framförallt helt stört gott. Vi hade massor av ingefära, röd- och vitkål, chilifräst quornfärs, soya, sesamolja och koriander i. Edamamebönor till och en sås på soya, sesamfrön, sesamolja och lime till. Utgick ifrån det här receptet.
Vi åt 33 stycken på åtta minuter.