NANNA STRIKES AGAIN

Maxime fick Nanna Johanssons seriealbum Hur man botar en feminist i födelsedagspresent och så fort jag såg den lilla i vårt vardagsrum snodde jag åt mig den och sträckläste den. Maxime hittade mig strax efter midnatt gråtskrattandes i min säng, kunde ej få luft pga roligaste ever. Humor är förmodligen det absolut vassaste politiska vapnet, att besitta förmågan att omvandla ilskan och frustrationen över världens skevhet till kreativitet är ju en talang av guld. 

bokensframsida.jpg

Här har vi härligheten. Boken har ett supertydligt feministiskt och politiskt budskap, Nanna är så himla strålande på att kommentera sin omvärld och samhällets hemska strukturer på roligaste av sätt.

TVÅ KILLAR!!.jpg

Den är en blandning av skärmdumpar från tokdeppiga sexistiska facebookgrupper och kundkontaktskonversationer med Keloggs, renodlade serier, en novell och de roligaste kollage som troligen någonsin skapats i Photoshop. 

annons de häx.jpg
häxjobbet.jpg

Hon svarar på jobbannonser. 

pärmtrauma.jpg
meow.jpg

Dör.

carrie at her best.jpg
hobskatte.jpg

Om en har läst Nannas blogg innan känns mycket igen, som de episka alliansenkollagen.

jangöranz.jpg

Geniala ju.

läskigt.jpg

Sätta-skrattet-i-halsen-serie. Får klump i magen av oro inför valet.

tezt.jpg

Hehehe. Vet ett antal personer detta går att applicera på. What's up med dessa besserwissermän alltså.

tobiasanagram.jpg

Haha ÅH detta är verkligen så simpelt och så fruktansvärt roligt.

målarboken.jpg
clownen.jpg

 I slutet kommer detta bonusmaterial som är bilder ur en målarbok och, ja. Den är så obegriplig och knäpp, kan ej förstå hur den har kommit till.  

flickan.jpg

Vid det här laget skrattade jag så att tårarna sprutade, 4real.

hoppastuds.jpg
nallen.jpg
taggig lodis.jpg
måla.jpg

Alltså, det jag vill säga är: detta är ett helt amazing seriealbum och om det finns någon person du fortfarande inte vet vad du ska ge i julklapp så är detta troligtvis svaret du letat efter.