FÅGLARNA.

Idag bytte väggen ovanför soffan ansikte . För, när en bor tillfälligt och inte kan måla eller tapetsera om och inte har något verktygslåda att borra och spika med, då får en kirra biffen med klipp och klistra. Papper och häftmassa, sax. 

fågelväggen.jpg

Resultatet blev ett lapptäcke i papper, och det kom att handla om fåglar. Det började med att jag bläddrade i en gammal djurbok jag fiskade upp ur en låda på loppis härom månaden och fann en massa drömska fågelbilder. Svartvita, suddiga, förtegna. Pusslade ihop dem med kära Vee Speersaffischen, en Mulberrykampanj med ugglor, ett hörn av eiffeltornet, utklipp ur Bon och ett stycke av Helena Blomqvists sanslöst fina affisch för filmfestivalen 2006.

falkdam.jpg
gåglar.jpg

Den här stiliga damen med falken är ju bara helt fenomenal. Och de spöklika träden med fågelbon och fågelflockar.

phawglarigendå.jpg

Mörker, fjäderskrudar, illavarslande flockar, flyttfåglar och ugglornas tidlösa blickar.