SKOGSEXIL

Det bästa för min själ som varit så på bristningsgränsen skör, skälvande & ledsen i vår är att vara nära skogen, långt bort från bruset. Helst den skogen som är vid mitt föräldrahem. Måste. Komma. Ihåg. Detta. Att efter varje kris bör skogsrehab hända för att sammanfoga alla känslomässiga vrakdelar & andas pioner, lupiner & rent regn tills pulsen landat i ett betydligt långsammare tempo. I hela nio dagar var jag där, men det hade gärna fått vara minst en vecka till. Lite såhär var det:

Om en har rhododendron i trädgården & pioner på bordet blir allt genast bättre.

Det analoga hemmet.

En en som inte valde den lättaste vägen i livet.

Ett stycke gullig bror. 

Gjorde veganmaränger till midsommar vilket blev succé!!

Kolla goa grejer en kan göra

Det var förresten efterrättsbonanza hela veckan. Gjorde tex inkokta päron för första gången, mkt bra. & så vegangrädde & karamelliserade hasselnötter. 

Alla promenaderna & allt som blommar nu.

En dag på en av mina bästa platser på jorden. 

Tur för mig att jag har de gulligaste syskonen med tillhörande barn.

Litteraturbror.

Barkbåtsbarn.

& strand-Karen.

Och så skogen, skogen, ljuset, luften, skogen, ljuset, skogen. 

PRAG / MILK HONEY & SOME CORPORATE MAGIC

För två veckor sedan var jag & hälsade på Adam i Prag, bodde med honom & hans pojkvän Alex i deras kollektiv i fem dagar. Jag & A hade inte setts på ett år och bara skypat ett par gånger, men det var så himla himla fint att ses, så mkt bästisfeeling. Langar allt från våra dagar på en gång, såhär:

Lätt för en sådan som mig att förälska mig i en stad med sådana här fasader & spårvagnsnät både längs med och ovanför gatorna.

Själva föremålet för resan. 

Hipsterkaffe till alla.

A's Twin Peaks-tatuering <3

Gå på utställning & bli mest imponerad av byggnaden i sig, bli förvirrad över målade dörrar & balkonger, generas över illa skrivna verkbeskrivningar & fota A som fotar en text på en vägg. 

En jag vill bo på samma ställe som & hänga med jämt.

A & A tog mig på promenader varje dag, utsikterna var megaidylliska mest hela tiden.

Arbetade hårt på mitt sockerberoende samt att äta mig in i lokala specialiteter. Vallmofrön & maräng verkar vara grundämnen i den tjeckiska dieten.

Lägg av vad gulliga. Längtade halvt ihjäl mig efter den jag i kär i när jag hängde med dessa lovebirds.

De var hemmablinda för denna stads cuteness & förvånades över mitt översvallande tycke för glassfärgade fasader. 

Ett stycke brunch hände. 

Ganska statytät stad, & någonstans måste de ju förvaras. Då kan en hitta en sån här ockult kör av tjurpräster uppradad på en innergård.

En dag gick vi förbi en konstskola som hade öppet hus. Mkt klassisk stämning.

Dåligt dokumenterade parkhäng. Jag & Adam tog med fleecefilten med delfiner på som spelade en betydelsefull roll för oss i Gießen förra året & la den hälften i skugga, hälften i sol så vi både fick som vi ville. Varvade sedan olika lågintensiva parkaktiviteter som ätande (det bästa är att tofu är så orimligt billigt i detta land), läsning, solning & sömn. Mkt zen stämning vilket var precis vad min febrigt rotlösa själ behövde.

alx.jpg

En annan dag var vi på bokmarknad & Alex köpte enbart böcker som matchade hans outfit.

A's & A's  hållplats där kidsen idkade parkour.

Hängde med ett av de k00la kidzen. 

Som visade tydliga tecken på att han är en urban ungdom.

Den kvällen skulle vi på födelsedagsfirande hos en av deras vänner & vi försåg oss av vad naturen hade att erbjuda i blomsterväg.

Den urbana parkourpojken byttes ut mot en ung Morrissey på ett ögonblick. 

Denna bild får symbolisera alla avsnitt av OITNB som vi såg på med ihopkopplade hörlurar på en madrass på golvet. Lägg av vad fantastisk, hjärtskärande & vidrig denna säsongen var, förstår ej hur jag ska kunna vänta ett år på nästa. 

Mer stad, mer fasad. 

Du blickar in i ögonen på Tjeckiens nästa stora regissör. Javisst såäre.  

Obligatorisk tjeckisk matupplevelse: panerad stekt ost med pommes & tartarsås. Ville ha the real deal på sunkigt kvartershak & ej piffig dyrisversion. Det fick jag. Vi misstänker att det inte kanske egentligen var någon ost utan mest fett inuti annat fett. Men ändå gött n greasy. 

En gång på en didaktisk & illustrativ utställning om big data.

De här dagarna var så mkt mer; kanalhäng, två föreställningar med urblekt kollagedramaturgi, medeltidsstämning, ritualer & matlagning, uteserveringar & generiska hipsterbarer, mat så deppig att A nästan skrek this food should go to hell!!, stengrottor, picknick & sömn under trädkronorna, en märklig marknad mest bestående av plagiatväskor & knogjärn, men allra mest alla samtalen & skrattsalvorna som inte går att återge. Men nu blir det extramaterial!!-------------------------->

Sista dagen gnällde jag över att det inte fanns några bilder på mig & Adam från resan. Då langade Alex fram dessa, blev så glad <3

Och så två bilder som A tog med sin engångskamerai Gießen förra året. Dog nostalgidöden. Första bilden är på vår poolspecifika föreställning Keiko som sedan blev den renaste upplevelsen av ett fiasko jag någonsin varit med om. Minnet av det fyller mig med en märkligt intensiv mix av skam & kärlek. Den senare bilden fyller mig enbart med de senare. Må denna vänskap leva lycklig i alla våra dagar. 

DEN SISTA DAGEN

2 juni 2017 är ett datum som existerat som en suddig antydan vid horisonten sedan våren 2014 då jag kom in på Teaterhögskolan i Malmö. Datumet som markerar slutpunkten för det som jag nu resten av mitt liv kan referera till min scenskoletid. Håhåjaja. Den dagen var för tio dagar sedan, och den blir väl mitt första häng-med-på-min-dag-inlägg på cirka ett år? Jag måste säga att min ihärdighet som dålig bloggare är snudd på imponerande. Nåväl. Det här var min utsparksdag, en sista excess i uppmärksamhet & firande innan den hårda verkligheten tar över:

Jag sov hos Paula & Calle och på morgonen slogs jag & Calle över vilka låtar vi skulle peppa igång till, blev såklart mest Britney pga vårt gemensamma anknytning till henne. Sedan promenerade vi genom Möllan, tjusklädda så folk kastade uppskattande & undrande blickar.

Bar blommig kimono eftersom det är det plagg som med störst säkerhet försätter en i lämplig glamourös känsla.

Poserade och "övade" vår version av Vit päls låt Kärleken bryr sig inte. Jamen det är ju nästan obligatoriskt att ersätta texten till en poplåt med komprimerade gemensamma erfarenheter & anekdoter klädda i nödrim.

Började med frukost hos Viktor i hans och hans flickvän Magdas sjukt fina lägenhet.

Sonia & Linn levererade stil & flärd.

Poppa bubbel på balkong. 

Filmstjärnan & Dramatendebutanten.

Det fanns hundar också, dvs 100% mer livskvalité!! Denna heter Fröken Östman & hade exakt samma ansiktsuttryck & vinkel på öronen som Sniff.

Åt croissanter, drack finkaffe, skålade i bubbel & övade låt.

Calle gosade med Pablo samt såg ut som en exakt kopia av James i Twin Peaks.

Dessa tjejkvinnor alltså, akta er för nu TAR DE ÖVER

Sista gruppbilden på detta tre år långa tolvpersons-tvångsgifte <3 

Sedan gick vi in på skolan och möttes av jubel? Kanske enda gången jag kommer uppleva det i lajf. Sedan var det ceremoni, stipendier & tal & diplom & blommor & allt sånt där. Lite tjusigt, lite obekvämt & onekligen en konkurrenssituation til' the very end.

Vissa var mkt känslomässigt tagna.

Vad skulle jag gjort utan dessa två alltså.

Sedan började egentligen själva utsparken. Vår uppmärksamhet fångades av jubel från fönstren.

Sedan följde ledtrådar & uppgifter, en sista gång fick vi hantera utmaningen att fatta beslut i grupp, en aspekt av denna utbildning jag definitivt ej kommer sakna. Linn blev tvungen att köpa nya skor pga skoskav of doom och vi beordrades att lajvstreama allt på fejan.

Denna sekvens av möhippa/fångarna på fortet ledde till slut fram till denna välbehövliga picknick.

Mkt trevligt & fint fixat.

Ettorna & tvåorna fixade allt för oss och hade tex förberett norsk karaoke, ändå en av de bättre sällskapslekarna.

Vid det här laget var jag & Calle redan så trötta så vi sov en stund där bland bärsburkar & Aladdinaskar. 

Men dagen var bara halvvägs hunnen ju! Vi fick åka taxi tillbaka till skolan & hade sedan tid att göra oss i ordning för middag.

Här ser vi pinglor som piffar för sista gången i vårt omklädningsrum.

Pojkz som svidade om till vitt.

Anja i dramatikerklassen, vår enda parallellklass som vi följts åt med de här tre åren.

Efter att ha softat på kuddar & filtar i omklädningsrummet blev vi inlotsade i ett rum där ett långbord stod dukat. Detta var början på den sjukaste middagen i mitt liv, en sjurättersorgie som var typ det godaste & mest omtänksamma nån kan önska sig. 

Smörslungad sparris, hollandaise & krutonger. Stop it already.

Långbakad spetskål med smetana, mandel & skirat smör (tror jag?). Allt var i alla fall helt bisarrt gott & genomarbetat, Einar & Rasmus som lagade maten hade komponerat alla rätterna själva & lagat allt ifrån kroppkakor till champagnesorbet från scratch. Orkar ej. 

Och så fortsatte det med den traditionella galan, roasts, spex & nostalgifilm. Själv fick jag en alldeles egen begravning med Amazing Grace acapella & minnesaltare pga att jag gjort mina avvikelser från utbildningen & varit borta ganska mycket. Ändå fint, hade väntat mig något betydligt elakare. Efter denna fyratimmarsmangling hade jag noll procent festlig energi kvar så när vi gått igenom den sista ritualen av att bokstavligen 'kastas ut i Teatersverige' kramade jag min klass hejdå för sista gången, promenerade längs Amiralsgatan till mitt tillfälliga hem och lämnade min scenskoletid bakom mig.

SOMMAR, SVUNNEN

Två anledningar till att publicera inaktuella bilder; 1. Jag har fortfarande ingen laddare till kameran så kan ej producera några aktuella. 2. Det är februari och lite digital eskapism känns rimligt när det är så kallt och färglöst som nu. 

Och då tänker jag på en natt i augusti på Performing Arts Forum när det serverades tacos på slottsinnergården, grillarna mättade luften med osande rök, en britt som såg ut exakt som Steve Merchant höll ett smattrande anförande om noise och dess etymologiska släktskap med nausea,  det hängde värmeljus i glasburkar i träden som vi satt under, jag kände mig omväxlande underhållen av/underlägsen olika forskare inom konst och filosofi som levde och verkade i USA/Libanon/Berlin/världen, vi dansade oss genomsvettiga i sportshorts och kimonos i the rave cave, hämtade andan i sommarnatten, satt i nedsjunkna trädgårdsstolar och det var så många stjärnfall den natten.