NÄSTAN NANGIJALA FÖR EN STUND

Det slår mig hur lite jag fotar nuförtiden, och särskilt hur lite jag fotat sedan jag kom till Berlin. Märkligt nog kanske. Vill ju faktiskt föreviga pingisborden utanför mitt hus, kanalhänget, gummibåtarna & byggarbetsplatserna. Får ta ett ryck nu innan jag far till Sverige för en lite längre period. Men när jag var i Sverige i maj för att fira en mamma & en mormor fastnade mycket mat, blommor & barn i min kamera. Vi kollar:

Latifa, Shora & hängmattan.

Favoritpersoner samt rabarberrader.

Grillad MAT

Fler av mina bästa barn i livet.

En bror i en skog.

Återupptäckte vindskyddens briljans.

Åh det var förjätmigej-tider. 

en av de bästa personerna som hänt mig.

beige dessert.jpg

Ostkaka; beige mat i sin bästa skepnad. 

Filthänget.

Mmm, skogsromantik 4ever. 

Familjepersoner & gångstavar. 

Allt, den här årstiden.

Inklusive alla djur som äntligen är ute men tyvärr alltid bara nästan vill gosa med mig.

Nangijala för en stund.

PINKS

Jag dansar en ny dans som ger mig långa rader av blåmärken & spenderade förra veckan lite för många dagar hemma med infekterad livmoder, men tillräckligt ängsligt rastlös för att ta bilder av rosa saker som råkade befinna sig tillsammans med mig i mitt rum.

bruise boom.jpg
Webp.net-gifmaker (1) kopia.gif

IT'S ONLY A TODDLER OF A NIGHT

Det är som att naturen tar veckolånga språng varje dag här nu & så har det varit i mer än en månad. Nu är staden i syrén-stadiet & under de varma kvällarna (som varit värdiga juli) är broarna belamrade av sommarsuktande personer i flock. Det är fantastiskt, men jag drömmer om klimatkatastrofer på natten för det ska ju inte vara juli-varmt i april, det får jag vara climate killjoy nog att påpeka. Jag har spenderat cirka fem dagar i veckan på balkongen den senaste tiden, när jag inte spelat in ljudbok i min mkt primitiva men välfungerande hemmastudio som är belägen i en pläd- & sovsäcksvadderad klädkammare. Men detta ska inte bli en generell uppdatering utan en specifik sådan, från när min gulligaste tjeckiska person var här. KOLLA:

Hade längtat mkt. Just här var det kanske lite dålig stämning iofs, som det kan vara även med personer en gillar otroligt mkt. 

Åt sjukt god mat på Pacifico, ett av mina bästa ställen. DESSA BAOS. Alltid lika deppigt när de är uppätna. 

Var på Uferstudios för att erbjuda Adam the real artzy Berlin deal. Kollade på 4.5 timmar dans av avgångsstudenterna på koreografiutbildningen i Amsterdam. 

Artist at work work work work work

påse.jpg

En annan dag köpte vi croissanter men det gjorde alla andra med så vi fick ta de som var fyllda med nutella eller ost eftersom alla naturella var tagna.

blommor.jpg

Sa jag att naturen EXPLODERAR

US LD.jpg

Nästan lika snygga som när vi träffades (även om jag tyvärr var död inuti här pga pre-koffein)

Åkte lite fel, promenerade, fotade byggnad som nog snart kommer gentrifieras bort. 

Blev bjudna på drottninglik brunch hos kompisar i Friedrichshain men mitt objektiv klarar enbart närbilder på scrambled eggs.

Så svag för magnolia.

swing.jpg

En av personerna jag önskar jag kunde hänga med hela tiden. 

Min mobilkamera berättar tex också att vi hängde vid en mkt solig vägg & i en park där jag råkade köpa två glassar istället för två kulor i en glass, som en ändå skulle kunna hävda är kutym. 

tempelhof.jpg

En kväll var det så varmt & Tempelhofer Feld var den perfekta anledningen att bo i Berlin. Att sitta med en bästis på en sådan här plats & dricka en bärs som kostar 12 kronor & ha intensiva konversationer & sedan promenera hem barbent. Ja alltså, det. 

RIGHT BEFORE THE RETURN OF COLOURS

För några veckor sedan spenderade jag en vecka i Gießen, det var påsk & så folktomt att vi bara var fem personer på stadens lilla spa (eller snarare generöst tilltagna bastubuffé) på påskafton. Hängde med F hela tiden & hade det så otroligt fint (att jag bloggar så sällan beror ju till stor del just på att jag långt ifrån alltid mår så bra. En orkar inte då bara). Jag blev t.ex. också plötsligt ett år äldre vilket var lite såhär:

finast4ever LD.jpg

Exemplarisk partner fixade exemplarisk pannkakshög.

& gav mig böcker jag verkligen ville ha. Läste ut den nedersta härom dagen -  älskar Chris Krauss djupt.

Försökte tatuera mig vilket tyvärr inte gick, men fick en Stranger things- tröja!! Fangirl 4ever.

Gull gull

Bakade så bra pizza & en enormt platt marängtårta & sedan kom det folk & jag tänkte på att det ändå är väldigt fint att ha vänner i massa olika städer. Som oftast orkade jag inte vara den störiga dokumenterande personen så ni får föreställa er mänsklig interaktion.

Fick även ett tarotkort som visade sig vara mycket precist, det handlade som ni ser om att vandra utan att veta sitt mål & lita på vägen etc etc. Drack bubbel & pratade till klockan tre & hade nästan ingen åldersångest, för övrigt typ den mest ångestbefriade födelsedagen på flera år - & det är ta mig tusan en bedrift i denna ungdomsfetischistiska tid.

Här i Berlin har det på ett ögonblick slagit över i högsommar men här stod fortfarande  årstiderna & vibrerade på randen mellan vinter & vår.

Brände av en allvarlig pose i sovrummet en dag. Herregud concealer alltså, har verkligen ej samma face med & utan. 

COFFEE & CHRIS <3

Gjorde det enda rimliga & bjöd in till våffelbrunch på påskafton. 

& en annan dag var vi på stadsteatern i Darmstad som golvade mig med sin arkitektur. Där såg vi våra kompisars filmopera FIASKO som var otroligt fin. 

Såhär ser det ut på tågstationen i Darmstadt efter midnatt när en försöker ta sig hem med försenade tåg & köper spenatbörek medan en väntar & tappar bort en vante & sedan somnar med tinningen mot glasrutan & går hem genom natten för att taxin plötsligt kostar 10€ istället för 6€ & somnar kanske först klockan fyra eller fem.